WIOSNA W VILLI FOKSAL

Czujecie już wiosnę i nadchodzące Świąteczne dni? Wielkanoc już blisko.
Jeśli macie ochotę spędzić ten wiosenny, świąteczny czas z naszymi smakami
zapraszamy do zapoznania się z naszym menu wielkanocnym na wynos !

Klasyczne dania wielkanocne w połączeniu z fantazją Szefa Marcina Wojtczaka
z pewnością zachwycą Ciebie i Twoich Gości.

DANIA NA WYNOS
dostarczymy pod wskazany adres lub odbierzesz je w naszej restauracji.
Zamówienia przyjmujemy do 1 kwietnia 2021
Odbiory i dostawy realizujemy w piątek 2.04 w godz: 12:00 – 19:00
w sobotę 3.04 i w niedzielę 4.04 w godz: 11:00 – 14:00

KONTAKT
info@villafoksal.pl / +48 502 042 588
gosia@villafoksal.pl / +48 601 327 243

Dostawa na terenie Warszawy: 50,00 zł
Odbiór osobisty -10%

Nasza oferta zaspokoi najbardziej wyrafinowane podniebienia
a przede wszystkim pozwoli spędzić radosne, bezstresowe Święta Wielkanocne
w gronie rodziny i przyjaciół!

WIOSNA W VILLI FOKSAL

Czujecie już wiosnę i nadchodzące Świąteczne dni? Wielkanoc już blisko.
Jeśli macie ochotę spędzić ten wiosenny, świąteczny czas z naszymi smakami zapraszamy do zapoznania się z naszym menu wielkanocnym na wynos !

Klasyczne dania wielkanocne w połączeniu z fantazją Szefa Marcina Wojtczaka z pewnością zachwycą Ciebie i Twoich Gości.

DANIA NA WYNOS
dostarczymy pod wskazany adres
lub odbierzesz je w naszej restauracji.
Zamówienia przyjmujemy do 1 kwietnia 2021
Odbiory i dostawy realizujemy:
w piątek 2.04 w godz: 12:00 – 19:00
w sobotę 3.04 i w niedzielę 4.04 w godz: 11:00 – 14:00

KONTAKT
info@villafoksal.pl / +48 502 042 588
gosia@villafoksal.pl / +48 601 327 243

Dostawa na terenie Warszawy: 50,00 zł
Odbiór osobisty -10%

Nasza oferta zaspokoi najbardziej wyrafinowane podniebienia a przede wszystkim pozwoli spędzić radosne, bezstresowe Święta Wielkanocne w gronie rodziny i przyjaciół!

DANIA FAMILIJNE

Kurczak zagrodowy pieczony w całości z dodatkami ( ok. 2,2 kg)
Marynowany 24 godziny w kolendrze, limonce, imbirze i chilli.
Pieczony z klarowanym masłem.

Dodatki

Karmelizowana marchewka z tymiankiem
Ziemniaki francuskie w emulsji maślanej
Sos Veloute Kokosowe
Danie rekomendowane dla 3-4 osób
→ 129.00 zł

Wolno pieczona kaczka 2,2 kg z dodatkami
Marynowana 24 godziny.
Pieczona z jabłkami, pomarańczami, czosnkiem,
rodzynkami i świeżym majerankiem.

Dodatki
Pieczone buraki z kuminem
Kluseczki kładzione z masłem i lubczykiem
Danie rekomendowane dla 3-4 osób
→ 155.00 zł

Indyk w całości 4,5-5 kg z dodatkami
Marynowany 24 godziny
Pieczony z żurawiną, gruszkami, jabłkami i ziołami

Dodatki
Ziemniaki francuskie w emulsji maślanej
Warzywa korzeniowe
Sos demi-glace z żurawiną
Danie rekomendowane dla 4-5 osób
→ 255,00 zł

Łosoś w całości, pieczony i podwędzany w “kopciłce”1,5-2 kg z dodatkami

Dodatki
Fenkuł duszony
Ziemniaki francuskie z ziołami i cytryną
Salsa verde z kaparami
Danie rekomendowane dla 3-4 osób
→ 195,00 zł

Pieczony udziec jagnięcy 1,5 kg z dodatkami
Marynowany 48 h w tymianku, mięcie, rozmarynie i czosnku.
Pieczony w czerwonym winie.

Dodatki
Warzywa korzeniowe
Ziemniaki francuskie w emulsji maślanej
→ 265,00 zł

PRZEKĄSKI ZIMNE

Jajka faszerowane 6 jaj
– z pieczarkami
– z łososiem
– z szynką
→ 23,00 zł

Pieczony schab w soli morskiej
i świeżym tymianku z sosem tatarskim 250 g
→ 26,00 zł

Pieczony roastbeef z pastą tapenade 180 g
→ 26,00 zł

Śledź z cebulką, czerwonym pieprzem w sosie chrzanowym 250 g
→ 26.00 zł

Śledź z kwaszonymi ogórkami w sosie musztardowym 250 g
→ 28.00 zł

Tuńczyk w sosie Ponzu, chrzan, piklowana cebula
→ 32.00 zł

Pasztet z dziczyzny z marynatami i ćwikłą  250 g
→ 29,00 zł

Marynowana pod morską solą troć z miodem i gorczycą 250 g
→ 29,00 zł

Tradycyjna sałatka z gotowanych warzyw 250 g
→ 14,00 zł

Sałatka cezar z kruszonym bekonem 250 g
→ 24,00 zł

DANIA GŁÓWNE

DO ODBIORU GORĄCE LUB DO PRZYGOTOWANIA W DOMU WEDŁUG INSTRUKCJI

Żur na zakwasie z boczkiem, kiełbasą, chrzanem
1 litr / 4 porcje
→ 38,00 zł

Biała kiełbasa z karmelizowaną czerwona cebulą 250 g
→ 19,00 zł

Rolada z indyka z sosem szałwiowym 250 g
→ 19,00 zł

Czarna soczewica, cukrowy groszek, kokos i pieczony burak 250 g
→ 24.00 zł

Konfitowane udo kaczki w sosie tymiankowym 250 g
→ 28.00 zł

Policzki wołowe duszone w jałowcu i jeżynach 250 g
→ 28.00 zł

Pierogi z gęsiną 8 szt.
→ 34.00 zł

DODATKI

Opiekane ziemniaki francuskie z jałowcem i pietruszką 200 g
→ 11,00 zł

Kluski kładzione łyżką z lubczykiem i masłem 200 g
→ 11,00 zł

Warzywa korzeniowe z syropem z pędów sosny
→ 11.00 zł

Pieczone czerwone buraki z kuminem
→ 11.00 zł

Koper włoski duszony w Martini
→ 11.00 zł

Masło palone 180 g
→ 14,00 zł

Sos tatarski 180 g
→ 15,00 zł

Chrzan 180 g
→ 14,00 zł

DESERY

Sernik z białej czekolady 250 g
→ 19,00 zł

Mazurek z migdałami 250 g
→ 22,00 zł

Pascha z bakaliami i cytrusami 6 porcji
→78.00 zł

Beza z kremem mascarpone i yuzu 8-10 porcji
→ 155,00 zł

AKTUALNOŚCI