PRZEKĄSKI DO PODZIAŁU

APPETIZERS TO SHARE

Grillowane zielone szparagi z domowym majonezem,
czosnkiem niedźwiedzim i cytryną
Grilled green asparagus with homemade mayonnaise,
wild garlic and lemon
 → 36,00 zł

Labraks w tempurze z musztardowcem
podawany z sosem tatarskim

Tempura sea bass with mustard leaves and tartar sauce
→ 44,00 zł

Tatar z polędwicy wołowej z gruszką nashi
Beef tartare with nashi pear
→ 48,00 zł

Sałatka z białych szparagów z jajkiem poche
White asparagus salad with poche egg
→ 36,00 zł

Sałata Cezar z krewetkami
Caesar salad with shrimps
→ 48,00 zł

ZUPA

SOUP

Chłodnik z ogórków małosolnych z lubczykiem
Cold cucumber soup with lovage
24,00 zł

DANIA  GŁÓWNE

MAIN DISH

Okoń morski z “Kopciłki”
Sea bass smoked and baked
 72,00 zł

Czarna soczewica z kremem kokosowym,
grillowanymi szparagami 
i sałatką z pachnotki
Black lentil with coconut cream, grilled asparagus and perilla salad
→ 34,00 zł

Pieczony kurczak baby
z grzybowo-orientalnym consomme z tapioką i nowalijkami

Roasted baby chicken with oriental style consommé with mushroom,
tapioca and fresh green vegetables
→ 58,00 zł

Sezonowana polędwica wołowa z sosem Bordolaise
Ageed beef loin with Bordolaise sauce
→ 74,00 zł

Cielęcina rose z szałwią
Rose veal with sage
 66,00 zł

DODATKI DO PODZIAŁU

SIDE DISH TO SHARE

Szpinak z masłem, gałką muszkatołową i otartą skórką cytryny
Spinach with nutmeg butter and lemon zest
12,00 zł

Fasolka szparagowa z oliwą cytrynową i sezamem
Green beans with lemon olive oil and sesame
12,00 zł

Pomme puree z oliwą truflową
Pomme puree with truffle olive oil
12,00 zł

Sałata Mesclun z ziołami
Mixed salads with herbs and dressing
12,00 zł

DESER

DESSERT

Limonkowy custard z kruchym ciastem
Lime custard with shortbread
24,00 zł 

Beza z kremem z marakui
Merinque with passionfruit cream
26,00 zł

AKTUALNOŚCI