POŻEGNAJ ROK 2021 Z VILLĄ FOKSAL

Jeśli lubisz nasze smaki
i organizujesz przyjęcie sylwestrowe w domu,
zamów nasze dania na wynos!

Zamówienia prosimy kierować mailowo lub telefonicznie do 29.12.2021
info@villafoksal.pl / gosia@villafoksal.pl
+48 502 042 588 / +48 601 327 243

Po odbiór zamówień zapraszamy 31.12.2021 w godz 12.00-16.00

MENU SYLWESTROWE

FAMILY MENU

IDEALNY OBIAD RODZINNY

Wolno Pieczona Kaczka 2,2 kg
Marynowana 24 godziny

Pieczona z jabłkiem, pomarańczą, czosnkiem, rodzynkami i świeżym majerankiem.

Dodatki
Karmelizowana cykoria w pomarańczach
Zapiekanka z ziemniaków z rozmarynem
Sos redukcja ze świeżych pomarańczy, Porto i Demi Glace

Czas pieczenia 3,5 godziny
Porcja dla 3-4 osób

→  Cena zestawu 175.00 zł

Indyk w Całości ok. 4,5 -5,0 kg
Marynowany 24 godziny

Pieczony z żurawiną, gruszkami, jabłkami i ziołami

Dodatki
Kładzione łyżką kluski z lubczykiem
Modra kapusta z rodzynkami i cynamonem
Sos Demi glace

Czas pieczenia 4,5-5,0 godzin
Porcja dla 5-6 osób

→  Cena zestawu 285.00 zł

Pieczona gęś ze śliwkami, cynamonem i jabłkami 4,5 kg
Marynowana 24 godziny

Pieczona z jabłkiem, śliwkami i cynamonem.

Dodatki
Kładzione łyżką kluski z lubczykiem
Modra kapusta z rodzynkami i cynamonem
Sos Demi glace

Czas pieczenia 4,5 godziny
Porcja dla 5-6 osób

→  Cena zestawu 295.00 zł

Łosoś w całości pieczony i podwędzany w „Kopciłce” 2,0 kg

Marynowany w solance 8 % z koprem włoskim i goździkiem

Dodatki
Fenkuł duszony w Martini
Gotowane ziemniaki z ziołami i cytryną
Salsa verde z kaparami

Porcja dla 3-4 osób

→  Cena zestawu 225.00 zł

Pieczona łopatka jagnięca w czosnku, chili, i rozmarynie ok. 1,0 kg
z dodatkami

Marynowany 48 h w tymianku, mięcie, rozmarynie i czosnku.
Pieczony w czerwonym winie.

Dodatki
Buraki w kuminie z trybulą
Zapiekanka z ziemniaków z rozmarynem
Sos redukcja ze świeżych pomarańczy, Porto i Demi glace

→  Cena zestawu 295.00 zł

ZIMNE PRZEKĄSKI

Tuńczyk Ponzu 100 g
32.00 zł

Tatar z okonia morskiego 250 g
33.00 zł
Łosoś Gravlax marynowany w jałowcówce, sos z gorczycy, kozieradki i miodu 150 g
27.00 zł

Pasztet z dziczyzny z konfiturą z kopru włoskiego i borówki 250 g
30.00 zł

Tatar z polędwicy wołowej z wodorostami nori 150 g
42.00 zł

Rostbef z chrzanowym Creme Fraiche 150 g
32.00 zł

SAŁATKI

Sałata Cezar z grillowanym kurczakiem, kruszonym bekonem i parmezanem 250 g
26.00 zł

Sałata Cezar z krewetkami i parmezanem 250 g
33.00 zł

ZUPY

Bisque z krewetek
→ 64.00 zł

Consomme z ciecierzycą i siekanymi ziołami 1l (4 porcje)
→ 46.00 zł

DANIA GŁÓWNE

Konfitowane udo kaczki w sosie tymiankowym 250 g
32.00 zł

Pieczone udo gęsi w sosie z wędzonej śliwki 300 g
36.00 zł

Policzki wołowe duszone w jałowcu i jeżynach 250 g
28.00 zł

Pierogi z piersią kaczki 8 szt.
36.00 zł

DANIA RYBNE

Smażony norweski łosoś w sosie maślanym z kaparami, ok. 200 g
36.00 zł

Dorsz w sosie porowym ok. 200 g
36.00 zł

DODATKI

Fenkuł duszony w Martini 200 g
12.00 zł

Pieczone buraki z goździkami i kardamonem 200 g
12.00 zł

Domowe kopytka 200 g
12.00 zł

Kluski kładzione z lubczykiem 200 g
12.00 zł

Ziemniaczane Gratin 200 g
14.00 zł

DESERY

Ciasto czekoladowe z figami (Brownie) 250 g
→ 30.00 zł

Beza z marakują cała (8 -10 porcji)
→ 210.00 zł

Beza z marakują porcja
→ 24.00 zł

AKTUALNOŚCI

Back to business
n
wesela top 01 1
Back to business
n